Menu

Dagbesteding

De dagbesteding Blijde Handjes is begin 2016 opgezet voor (jong)volwassenen van 18 jaar en ouder. We bieden ook plaats aan minderjarige kinderen die (om wat voor reden) niet naar school kunnen.
De dagbesteding is een “werkplek” die speciaal ingericht is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Om zichzelf verder te ontwikkelen kunnen zij hier onder professionele begeleiding aan het werk gaan. Op onze locatie aan de Struytse Hoeck 1 te Hellevoetsluis is plaats voor ongeveer 14 cliënten.

Dagbesteding bestaat uit onderstaande onderdelen:

  • Houtbewerking; hier maken onze cliënten allerlei accessoires. Denk aan vogelhuisjes, fotolijstjes, maar ook meer themagericht: houten kerstbomen, paashazen enz.
  • Atelier; hier vinden allerlei activiteiten plaats: verven & schilderen, knutselen, maken van handgemaakte (woon)decoratie, samenstellen van kadopakketten (kraampakket, verjaardagspakket, enz.), sjaals breien.
  • Koken: bereiden van lunch, het bakken van verjaardagstaarten en maken van traktaties.

U bent welkom om een kijkje te komen nemen.

We willen binnen de organisatie dat (jong)volwassenen zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige mensen. Met respect voor zichzelf en anderen en met vertrouwen in eigen kunnen. Blijde Handjes helpt hen daarbij. Hierbij bieden we structuur en inhoud die goed aansluit bij de mogelijkheden en behoeften van de cliënten.

Blijde Handjes Dagbesteding heeft (nog) plaats, u kunt zich aanmelden via vivian@delangstee.nl

ISO 9001 certificering

De Langstee voldoet aan de eisen gesteld in de Kwaliteitsmanagementsysteem norm: ISO 9001:2015

Dit certificaat is geldig voor de volgende scope: Permanente opvang voor jongeren met (licht) verstandelijke beperkingen
en gedragsproblemen.

Wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Om het aantal slachtoffers van kindermishandeling/huiselijk geweld, ouderenmishandeling te verminderen, treedt in 2013 de wet meldcode huiselijk geweld in werking. In deze wet is vastgelegd dat elke organisatie en beroepskracht die met kinderen, ouders en ouderen werkt, verplicht is om met een meldcode te werken.
Bij de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling is  het belangrijk om signalen van geweld in een vroegtijdig stadium te signaleren.  Daarnaast is het van belang te weten welke stappen gezet kunnen worden om het geweld te stoppen. De meldcode biedt houvast bij het zetten van de juiste stappen als er huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling wordt gesignaleerd.

Meer weten over Dagbesteding Blijde Handjes?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer weten over Dagbesteding Blijde Handjes?

U kunt ons bereiken via k.wapenaar@delangstee.nlvivian@delangstee.nl of

Ga naar contact